«Πρόσωπο της χρονιάς» ο Τζορτζ Σόρος σύμφωνα με τους Financial Times

«Πρόσωπο της χρονιάς» ο Τζορτζ Σόρος σύμφωνα με τους Financial Times

Στα 88 του χρόνια ο Σόρος περιγράφεται ως ο «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds»

«Πρόσωπο της χρονιάς 2018» ανακηρύχθηκε από τους Financial Times ο δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος. «Η επιλογή της προσωπικότητας της χρονιάς από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά, η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί».

Στα 88 του χρόνια, ο Σόρος περιγράφεται ως ο «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds», αλλά επίσης ως «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοικτής κοινωνίας», ο οποίος «χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός στον χρηματοπιστωτικό κόσμο για την κερδοσκοπική του επίθεση στη στερλίνα το 1992, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος για τους εθνικιστές και τους συνωμοσιολόγους, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που τον κατηγορούν ότι στηρίζει την παράνομη μετανάστευση μέσω της ανθρωπιστικής του δράσης.

Στην Ευρώπη, το ίδρυμά του μετέφερε την έδρα του τον Αύγουστο από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν μιας σειράς νόμων με τίτλο «Σταματήστε το Σόρος».

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε επίσης τον δισεκατομμυριούχο, μεγάλο χορηγό των Δημοκρατικών, ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις ενάντια στην επικύρωση του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τον Οκτώβριο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιό του, όπως και σε άλλους αντιπάλους του Αμερικανού προέδρου.