Συγκλονιστική ανακάλυψη: Βρέθηκε τάφος 4.400 ετών

Συγκλονιστική ανακάλυψη: Βρέθηκε τάφος 4.400 ετών

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό εύρημα: Τάφος που χρονολογείται πριν από 4.400 χρόνια ήρθε στην επιφάνεια στο πυραμιδικό συγκρότημα της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Ο τάφος είναι «εξαιρετικά καλά διατηρημένος και διαθέτει γλυπτά μέσα», όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Χαλέντ Αλ Ενανι.

Ο τάφος φέρεται να ανήκε σε έναν ιερέα που ονομάστηκε «Wahtye» και είναι πάνω από 4.400 χρονών. Είναι διακοσμημένος με σκηνές που απεικονίζουν τον βασιλικό ιερέα με τη μητέρα, τη γυναίκα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο «Wahtye» ήταν ιερέας υπό τον βασιλιά Νεφερίκκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία (2500-2300 π.Χ.). Συνολικά, ο θάλαμος ταφής περιέχει 18 γωνίες με 24 αγάλματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοέμβριο η ίδια ομάδα Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψε φέρετρα για μούμιες γάτας και μούμιες σκαραβαίου, στην άκρη της νεκρόπολης της Σακκ=άρα. Από τα επτά φέρετρα, τέσσερα ήταν από το παλαιό βασίλειο, το παλαιότερο των κλασσικών περιόδων της Αρχαίας Αιγύπτου και χρονολογείται πριν από 6.000 χρόνια.