Οι ανέμελες βόλτες του Γκρουέφσκι στους δρόμους της Βουδαπέστης

Οι ανέμελες βόλτες του Γκρουέφσκι στους δρόμους της Βουδαπέστης

Τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων τον εντόπισε στην Ουγγρική πρωτεύουσα

Τις ανέμελες βόλτες του καταζητούμενου από την ΠΓΔΜ πρώην πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρουέφσκι στους δρόμους της Βουδαπέστης κατέγραψε ο φακός του τ/σ Kanal5 των Σκοπίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ina.

Ο τηλεοπτικός φακός τον κατέγραψε επίσης να γευματίζει με παρέα ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος, σε εστιατόριο της Ουγγρικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια να φεύγει με πολυτελές SUV με προσωπικό οδηγό. Τα Σκόπια έχουν υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας, προκειμένου να εκδώσει τον καταδικασμένο για υπόθεση διαφθοράς σε φυλάκιση 2 ετών πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ωστόσο αυτό ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τον Γκρουέφσκι, ο οποίος απολαμβάνει της ασυλίας του καλού του φίλου, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Έτσι, ο φακός τον κατέγραψε να περπατά χαμογελαστός φορώντας ένα κόκκινο μπουφάν στο κέντρο της Ουγγρικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, Ρενάτα Μπεσκόσκα, δηλώνει ότι η χώρα της έχει το δικαίωμα να απειταί την έκδοση του Γκρουέφσκι και υπογραμμίζει, ότι αναμένει από την Ουγγαρία, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις συμβάσεις και να εκδώσει τον καταζητούμενο πρώην πρωθυπουργό.

Δείτε σχετικό βίντεο που ανήρτησε το Kanal5 στο YouTube: