Ο αδελφός του θύματος ύποπτος για τη δολοφονία οικογένειας ομογενών

Ο αδελφός του θύματος ύποπτος για τη δολοφονία οικογένειας ομογενών

Οι αρχές θεωρούν οικονομικής φύσης τα κίνητρα του φόνου, καθώς τα δύο αδέλφια ήταν συνέταιροι σε δύο επιχειρήσεις

Κατηγορίες για 4 φόνους, εμπρησμό και οπλοκατοχή, στον 51χρονο Πολ Κανέιρο, τον οποίο θεωρεί κύριο ύποπτο για τη δολοφονία της τετραμελούς οικογένειας του 50χρονου αδελφού του Κιθ Κανέιρο άσκησε η εισαγγελική αρχή της Κομητείας Μάνμουθ στο Νιου Τζέρσεϊ. Η στυγερή δολοφονία σημειώθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στην κατοικία όπου ζούσε ο Κιθ Κανέιρο με τη σύζυγό του Τζένιφερ Καρύδη - Κανέιρο και τα δύο τους ανήλικα παιδιά, που επίσης βρέθηκαν νεκροί.

Η 45χρονη Τζένιφερ Καρύδη - Κανέιρο ήταν ελληνικής καταγωγής.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο Πολ Κανέιρο μετά τη δολοφονία έβαλε φωτιά στην κατοικία για να καλύψει τα ίχνη του. Ο ύποπτος βρισκόταν ήδη στα χέρια των αρχών, κατηγορούμενος για τον εμπρησμό του δικού του σπιτιού - την ίδια μέρα -την ώρα που εντός βρισκόταν η σύζυγος με τις δύο κόρες τους, που διέφυγαν με ασφάλεια.

Οι αρχές θεωρούν οικονομικής φύσης τα κίνητρα του φόνου, καθώς τα δύο αδέλφια ήταν συνέταιροι σε δύο επιχειρήσεις, η μία τεχνολογίας κι η άλλη ελέγχου παρασίτων.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Κρίστοφερ Γκραμιτσιόνι χαρακτήρισε την υπόθεση ως τη βιαιότερη που αντιμετώπισε στη σταδιοδρομία του.

Ο Κιθ Κανέιρο έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, η σύζυγός του Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Στις δηλώσεις του ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο ύποπτος αφού πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό του στην αυλή του σπιτιού, στη συνέχεια εισέβαλε στην κατοικία και δολοφόνησε τη νύφη και ανίψια του, ενώ για να καλύψει τα ίχνη του, πυρπόλησε το σπίτι. Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και έβαλε φωτιά, με στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι και οι δύο οικογένειας ήταν στόχοι κάποιου άλλου.

Ο Πολ Κανέιρο

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη υποστήριξε την αθωότητα του πελάτη του, λέγοντας πως είναι συντετριμμένος από τη δολοφονία της οικογένειας του αδελφού του.