«Οι φωνακλάδες Σαλβίνι και Ντι Μάιο έπαιξαν με το μέλλον της Ιταλίας»

«Οι φωνακλάδες Σαλβίνι και Ντι Μάιο έπαιξαν με το μέλλον της Ιταλίας»

Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung

«Θεαματική στροφή» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung που σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία και τις σχέσεις της με την ΕΕ όσον αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά των δύο αντιπροέδρων της ιταλικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως συμπεριφέρθηκαν ερασιτεχνικά κι επικίνδυνα κι έπαιξαν με το μέλλον της χώρας τους.

«Μέχρι πριν από λίγες μέρες οι δυο φωνακλάδες αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωναν πως δεν θα υποχωρήσουν ούτε εκατοστό. Και οι Βρυξέλλες; Οι αγορές; … Αυτή η καπριτσιόζα στάση τους όμως κόστισε δισεκατομμύρια στην Ιταλία. Ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν και ακόμα και οι μικροεπενδυτές σταμάτησαν να αγοράζουν ιταλικά ομόλογα.

Τώρα ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο διαπραγματεύονται για πολλοστή φορά για το δημόσιο έλλειμμα. Όλη η προηγούμενη φασαρία ήταν για το τίποτα. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα ψηφίζουν οι Ιταλοί να θυμηθούν πόσο ερασιτεχνικά και επικίνδυνα συμπεριφέρθηκαν αυτοί οι κύριοι και ότι έπαιξαν με το μέλλον της χώρας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...