Η τουρκική μονταζιέρα και τα τεχνάσματα της Άγκυρας για ένταση στο Αιγαίο

Η τουρκική μονταζιέρα και τα τεχνάσματα της Άγκυρας για ένταση στο Αιγαίο

Το τουρκικό πρακτορείο IHA κάνει λόγο για παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από Ελληνικό Πολεμικό στο Κουσάντασι

Μετά το δημοσίευμα για τα Ίμια από μεγάλη μερίδα του τουρκικού Τύπου χθες με κυριότερο αυτό της Milliyet, σημερινό ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου IHA, δείχνει πως η Τουρκία αναζητά τρόπο να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο καθώς τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο προσκρούουν πάνω στο αμερικανικό «τείχος».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, σκάφος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι απομακρύνθηκε έπειτα από παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τουρκική ακτοφυλακή διαπίστωσε ότι ένα πολεμικό πλοίο της Ελλάδας μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά του Κούσαντασι και το προειδοποίησε στα αγγλικά ζητώντας του να απομακρυνθεί.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι επειδή το ελληνικό σκάφος δεν έλαβε υπόψη την προειδοποίηση τότε η τουρκική ακτοφυλακή, πλησιάζοντας το, το προειδοποίησε ξανά. Το πρακτορείο αναφέρει ότι «η διαμάχη καταγράφηκε με κάμερα».

Στο βίντεο βέβαια το σκάφος που φέρεται να ανήκει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν μοιάζει με κανένα του ελληνικού στόλου και θυμίζει περισσότερο τα περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού.

Για την γνωστή «μονταζιέρα» των Τούρκων κάνουν λόγο ελληνικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr, σχετικά με την τουρκική είδηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...