Άφωνο άφησε τον κόσμο η δήλωση του ιάπωνα επικεφαλής κυβερνοασφάλειας

Άφωνο άφησε τον κόσμο η δήλωση του ιάπωνα επικεφαλής κυβερνοασφάλειας

«Δεν χρησιμοποιώ υπολογιστές»

Το Νο 2 της Ιαπωνίας στην επικράτεια της κρατικής διαδικτυακής ασφάλειας εξομολογήθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στη ζωή του!

Ο 68χρονος Yoshitaka Sakurada, αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο στρατηγικής ασφάλειας της κυβέρνησης και επικεφαλής της διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν χρησιμοποιώ υπολογιστές».

Τον Sakurada επέλεξε προσωπικά ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε να ηγηθεί της κυβερνοασφάλειας της Ιαπωνίας αλλά και των προετοιμασιών ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, εκείνος άδειασε όμως τον πρωθυπουργό του εξομολογούμενος πως δεν γνωρίζει τίποτα ουσιαστικά για τα νευραλγικά καθήκοντα που του έχουν εμπιστευτεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», ο Sakurada είπε ακόμα πως δεν γνωρίζει καν πώς να χρησιμοποιεί ένα φλασάκι USB. Η αποκάλυψη ήρθε σε κοινοβουλευτική σύσκεψη, όταν ένας αντίπαλος πολιτικός τον ρώτησε για το επίπεδο των γνώσεών του σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν πλήθος πολιτικών της χώρας από το απλό γεγονός πως ο επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας δεν ξέρει καν τι είναι ένα PC