Σαλβίνι: Δεν υποχωρούμε ούτε εκατοστό

Σαλβίνι: Δεν υποχωρούμε ούτε εκατοστό

«Αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα, την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάτανο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;»

Σκληραίνει η «μάχη» μεταξύ ΕΕ και Ιταλίας με την ιταλική κυβέρνηση να υπεραμύνεται του προσχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε στην Κομισιόν.  Την ιταλική απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εστάλη χθες βράδυ, σχολίασε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να υποχωρήσει ούτε εκατοστό.

«Στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι γραφομανείς, οι οποίοι στέλνουν γράμματα και εμείς απαντάμε ευγενικά, με άλλα γράμματα, αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κατά εκατοστό». Όπως τόνισε, έχει λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, στις ιδρυτικές της συνθήκες, εγγυάται στις χώρες μέλη τη δυνατότητα να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.

«Αλλά, αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα, την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάτανο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.