Τις πληγές της μετράει η Ιταλία – 18 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Τις πληγές της μετράει η Ιταλία – 18 νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Το επίπεδο συναγερμού παραμένει αυξημένο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αναμένονται νέες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, κυρίως στην περιφέρεια του Βένετο

Σάρωσε την Ιταλία το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε αυτή την εβδομάδα τη χώρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, με τους περισσότερους να καταπλακώνονται από δέντρα.

Τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχουν καταστραφεί. «Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Προς το παρόν, περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Χθες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μια γυναίκα 87 ετών και μια Γερμανίδα τουρίστρια 62 ετών, από κεραυνό στη Σαρδηνία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 18.

Το επίπεδο συναγερμού παραμένει αυξημένο, καθώς μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως αναμένονται νέες βροχοπτώσεις το Σαββατοκύριακο, κυρίως στην περιφέρεια του Βένετο. Νοτιότερα, η Σικελία δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να κλείσουν. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως επίσης και πολλά πάρκα.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία χαρακτηρίζει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μια από τις πιο περίπλοκες μετεωρολογικές καταστάσεις των τελευταίων εξήντα ετών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.