Ο ακραίος Μπολσονάρου και όσα είπε για γυναίκες, μαύρους και ομοφυλόφυλους

Ο ακραίος Μπολσονάρου και όσα είπε για γυναίκες, μαύρους και ομοφυλόφυλους

«Θα προτιμούσα ο γιος μου να πεθάνει σε κάποιο ατύχημα παρά να εμφανιστεί εδώ με έναν μουστακαλή»

Ο υποψήφιος της ακροδεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι ο επικρατέστερος για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Βραζιλία, ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με εμπρηστικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν για τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και τους μαύρους.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες, όπως τις σταχυολόγησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν θα σε βίαζα ποτέ γιατί δεν το αξίζεις» δήλωσε το 2003 απευθυνόμενος στην βουλευτή Μαρία ντο Ροσάριο στο κοινοβούλιο.

«Είμαι υπέρ των βασανιστηρίων. Και ο λαός επίσης» είπε το 1999 σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Δεν θα απασχολούσα (άνδρες και γυναίκες) με τον ίδιο μισθό. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ικανές γυναίκες» είπε το 2016 και πάλι σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω έναν ομοφυλόφιλο γιο. Δεν θα υποκριθώ γι' αυτό. Θα προτιμούσα ο γιος μου να πεθάνει σε κάποιο ατύχημα παρά να εμφανιστεί εδώ με έναν μουστακαλή» δήλωσε το 2011 σε συνέντευξή του σε περιοδικό.

«Δεν θα παλέψω ούτε θα κάνω διακρίσεις, αλλά αν δω δύο άνδρες να φιλιούνται στον δρόμο θα τους δείρω» δήλωσε το 2002 σε συνέντευξή του.

«Δεν κάνουν τίποτα. Πιστεύω ότι δεν είναι καλοί ούτε για αναπαραγωγή» είπε το 2017 έπειτα από επίσκεψή του σε χωριό αφροβραζιλιάνων.

«Δεν κινδυνεύω, γιατί τα παιδιά μου έχουν πολύ καλή μόρφωση» είχε επίσης πει το 2011 σε τηλεοπτική συνέντευξη απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα αντιδρούσε αν ένας γιος του ερωτευόταν μια μαύρη.

«Περίπου 30.000 διεφθαρμένοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν πυροβοληθεί, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο» είπε σε συνέντευξή του το 1999.

«Ο Θεός πάνω από όλα. Δεν τα πιστεύω αυτά για ένα κοσμικό κράτος. Το κράτος είναι χριστιανικό και η μειονότητα που είναι αντίθετη σε αυτό μπορεί να φύγει» δήλωσε επίσης το 2017 σε σύνοδο.

«Είναι ντροπή να είσαι εργοδότης σε αυτήν τη χώρα, με τόσο πολλά δικαιώματα για τους εργαζόμενους» , είπε το 2014 σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

«Αν αυτοί (οι αριστεροί ψηφοφόροι) θέλουν να μείνουν εδώ, θα πρέπει να υποταχθούν στον νόμο μας. Ή θα φύγουν ή θα πάνε φυλακή. Αυτοί οι περιθωριακοί κομμουνιστές θα είναι παράνομοι στην πατρίδα μας» είπε επίσης τον Οκτώβριο του 2018.