Ρατσιστική επίθεση εν πτήσει κατέγραψε σε βίντεο επιβάτης αεροπλάνου

Ρατσιστική επίθεση εν πτήσει κατέγραψε σε βίντεο επιβάτης αεροπλάνου

Viral έχει γίνει το βίντεο στο οποίο ένας άνδρας βρίζει χυδαία μία έγχρωμη γυναίκα που είχα την ατυχία να κάθεται δίπλα του

Ένα βίντεο όπου καταγράφεται ο διαπληκτισμός με ρατσιστικά κίνητρα μεταξύ δύο επιβατών σε αεροσκάφος της Ryanair, που εκτελεί την πτήση Βαρκελώνη-Λονδίνο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο και μηνύματα αγανάκτησης από τους χρήστες.

Το περιστατικό κατέγραψε ένας άλλος επιβάτης, ο Ντέιβιντ Λόρενς, πριν από την απογείωση του αεροπλάνου την περασμένη Παρασκευή και ανήρτησε το βίντεο στο Facebook. Στα πλάνα διακρίνεται ένας λευκός άνδρας, που κάθεται κοντά στο παράθυρο, ενώ λογομαχεί έντονα με μια μαύρη γυναίκα η οποία κάθεται δίπλα του και αξιώνει να αλλάξουν θέση. Τουλάχιστον δύο φορές ο άνδρας απευθύνεται σε εκείνη προσβάλλοντάς την και χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Μια άλλη γυναίκα, που παρουσιάζεται από τον βρετανικό Τύπο ως η κόρη της ηλικιωμένης κυρίας, παρεμβαίνει, φωνάζοντας στον άνδρα να σταματήσει τις προσβολές. Μια αεροσυνοδός της Ryanair και ένας επιβάτης που κάθεται πίσω, επιχειρούν μάταια να κατευνάσουν τα πνεύματα. Χιλιάδες σχόλια αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του Λόρενς με αφορμή το περιστατικό, με την πλειονότητα να τάσσεται κατά του άνδρα. Άλλοι χρήστες κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία, ότι δεν έδιωξε τον άνδρα από το αεροσκάφος, καθώς αυτό δεν είχα ακόμη απογειωθεί.

Η Ryanair αντέδρασε την Κυριακή με ένα tweet, όπου επεσήμανε ότι «έχει γνώση» του βίντεο και έχει «αναθέσει την υπόθεση στην αστυνομία του Έσεξ», την κομητεία του αεροδρομίου του Στάνστεντ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο.

Δείτε το βίντεο: