Κατακρεούργησαν 15χρονο επειδή «έμοιαζε γκέι»

Κατακρεούργησαν 15χρονο επειδή «έμοιαζε γκέι»

Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την επίθεση

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα ιρακινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζει έναν έφηβο να δέχεται απίστευτη επίθεση από ομάδα αγνώστων. Σύμφωνα με το kurdistan24.net, ο ανήλικος φαίνεται να κείτεται στο έδαφος και να ξεψυχάει από ακατάσχετη αιμορραγία καθώς μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Το θύμα ονόματι Hamoudi al-Mutairi, είχε δημοσιεύσει νωρίτερα εικόνες που αμφισβητούσαν τα στερεότυπα των φύλων. Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, ο Mutairi κινούνταν στη γειτονιά Yarmouk της Βαγδάτης όταν οι δράστες τον καταδίωξαν και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν χωρίς έλεος. Καθώς το νεαρό άτομο βρίσκεται στο έδαφος καλυμμένο με αίμα, ακούγεται μια φωνή να ρωτά το θύμα το όνομά του και περαιτέρω λεπτομέρειες για εκείνον. Μάλιστα, μια από τις ερωτήσεις ήταν «πιο είναι το αγόρι σου;».

Το θύμα, σε κατάσταση σοκ ρωτάει τον άντρα που κρατάει την κάμερα και βιντεοσκοπεί την επίθεση. από που προέρχεται το αίμα με το οποίο είναι καλυμμένος και η φωνή απαντά γελώντας «από τα έντερά σου». Ο 15χρονος ζητά να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο και το βίντεο τελειώνει να λέει «θέλω τη μαμά μου».

Πολλοί Ιρακινοί, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας τα social media- «δολοφονήθηκε ένα αθώο παιδί με την υποψία και μόνο ότι ήταν γκέι. Θεωρώ πως η παγκόσμια κοινότητα και ειδικά η ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να πάρει θέση», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.