Νέες προκλήσεις των τουρκοκυπρίων για την Κυπριακή ΑΟΖ

Νέες προκλήσεις των τουρκοκυπρίων για την Κυπριακή ΑΟΖ

Ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους δήλωσε ότι Τουρκία και ΤΔΒΚ δεν θα επιτρέψουν τον διαγωνισμό για το οικόπεδο 7

Την ημέρα της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Κρήτη επέλεξε ο Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, για να προβεί σε νέες προκλήσεις σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κουντρέντ Οζερσάι μιλώντας στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χαρακτήρισε «παράνομο» τον διαγωνισμό για το «οικόπεδο» 7 στην Κυπριακή ΑΟΖ από την «Διοίκηση των Ελληνοκυπρίων», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας πως «είναι μια προσπάθεια να ληστέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων». «Η Τουρκία και η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να βάλει ξένες εταιρείες στο "οικόπεδο" 7», είπε ο Οζερσάι και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε τις δικές μας έρευνες και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στο "οικόπεδο" 7».

Μεταξύ άλλων είπε, ότι ένα στρατόπεδο του ΟΗΕ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο σημείο, καθώς η περιοχή σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει τη μορφή ενός πολυσύχναστου κέντρου και το στρατόπεδο ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής. «Υπάρχουν ελικόπτερα που απογειώνονται ή προσγειώνονται κοντά σε αυτό το στρατόπεδο. Υπάρχουν ελικόπτερα, φορτηγά στην μέση του χώρου των κατοίκων», πρόσθεσε.