Καθηγητής παντρεύτηκε 13χρονη

Καθηγητής παντρεύτηκε 13χρονη

Του απαγορεύτηκε να διδάξει ξανά σε τάξη

Απαγορεύτηκε διά βίου η διδασκαλία σε τάξη σε έναν καθηγητή Φυσικής που, όταν ήταν 22 ετών, πήγε στο Μπανγκλαντές για να παντρευτεί ένα 13χρονο κορίτσι με το οποίο μάλιστα είχε σεξουαλικές σχέσεις.

Ο Joshim Nur που είναι τώρα 34 ετών, γνώρισε το κορίτσι τρεις ημέρες πριν τον γάμο το 2006, κατά τη διάρκεια των διακοπών του και αφού είδε ένα βίντεο που είχε φτιάξει ο πατέρας της μικρής.

Το θύμα δήλωσε πως έκαναν σεξ με τον σύζυγό της λίγο μετά τον γάμο και αφού εγκαταστάθηκε στη Βρετανία, την πήγαν σε μια κλινική οικογενειακού σχεδιασμού και της χορήγησαν αντισυλληπτικά χάπια.

Ο Nur ήταν καθηγητής σε Ναυτική Σχολή του Λονδίνου εκείνη την εποχή, από την οποία τώρα έχει διωχθεί.

Μια επιτροπή της Αρχής Διδακτικού Ελέγχου που συνεδρίασε τον προηγούμενο μήνα απεφάνθη ότι οι ισχυρισμοί του 34χρονου ότι πίστευε πως το κορίτσι ήταν 18 ετών «δεν είναι πιστευτοί», ειδικά αφού η γυναίκα του δήλωσε ότι του είχε αποκαλύψει την ηλικία της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Nur κατηγόρησε του γονείς του κοριτσιού για «εξαπάτηση». Από την άλλη μεριά ο καθηγητής δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή την περίοδο που ήταν παντρεμένοι.

Η επιτροπή ανέφερε ότι είδε γραπτή δήλωση της μικρής στην οποία ανέφερε ότι είχε μια απευθείας συζήτηση με τον 34χρονο τρεις ημέρες πριν τον γάμο, κατά την οποία του δήλωσε την ηλικία της.

Μάλιστα τονιζόταν ότι τις ίδιες πληροφορίες είχε δώσει και στο βίντεο το οποίο είχε τραβήξει ο πατέρας της για να δείξει στον καθηγητή και να κανονιστεί ο γάμος.

«Η επιτροπή δεν έκρινε ως αληθοφανές ότι ο κ. Nur μπορεί να είχε λανθασμένα θεωρήσει ότι το 13χρονο κορίτσι ήταν στην πραγματικότητα 18 ετών και μάλιστα αυτή η παρεξήγηση να είχε διαρκέσει για μία περίοδο τεσσάρων ετών. Και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι εργαζόταν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και καθημερινά βρισκόταν σε αλληλεπίδραση με παιδιά αυτών των ηλικιών».

Η επιτροπή έκρινε ένοχο τον Nur για τη σύναψη σχέσης με την τότε ανήλικη και την κατ’ επανάληψη ερωτική συνεύρεση μαζί της όταν βρισκόταν σε ηλικία κάτω των 16, κατηγορίες τις οποίες απέρριψε ο καθηγητής.

Το μέλος της επιτροπής Alan Meyrick ανέφερε: «Κατά την κρίση μου η απουσία γνώσης και διαίσθησης της πραγματικότητας σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς».

Πρόσθεσε δε ότι ο Nur δεν θα διδάξει ξανά.