Κρατείται ύποπτος για την δολοφονία της δημοσιογράφου στην Βουλγαρία

Κρατείται ύποπτος για την δολοφονία της δημοσιογράφου στην Βουλγαρία

Το πτώμα της βρέθηκε σε ένα πάρκο στη γενέτειρά της

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο σε σχέση με τη δολοφονία της ερευνητικής δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ένα πάρκο στη γενέτειρά της Ρούσε πριν από τέσσερις ημέρες, δήλωσε σήμερα στο Reuters κυβερνητική πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένας ύποπτος ο οποίος κρατείται», είπε η πηγή αυτή, που δεν θέλησε να επεκταθεί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην Βουλγαρία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία και είπε πως το υπουργείο μπορεί να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Η βουλγαρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό κράτηση έναν Ρουμάνο υπήκοο ουκρανικής καταγωγής για 24 ώρες και ελέγχει το άλλοθι που προέβαλε στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα.

«Έχουμε θέσει υπό κράτηση ένα άτομο το άλλοθι του οποίου ελέγχουμε, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποιον ύποπτο. Η εργασία μαζί του συνεχίζεται», δήλωσε ο Τεοντόρ Ατανάσοφ, επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Ρούσε.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών καθώς και εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Σόφιας αναμένονται σήμερα στο Ρούσε όπου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο κοντά στον Δούναβη στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν το κίνητρο του φόνου χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται με το επάγγελμα του θύματος που ερευνούσε ισχυρισμούς για διαφθορά που ενέπλεκαν επιχειρηματίες και αιρετούς.

Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία τον Οκτώβριο του 2017.