Δημοψήφισμα Σκοπίων: Χαιρέτισε την επιλογή της αποχής ο Ιβανόφ

Δημοψήφισμα Σκοπίων: Χαιρέτισε την επιλογή της αποχής ο Ιβανόφ

Ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ χαιρέτισε σε διάγγελμά του σήμερα την επιλογή -όπως είπε- της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της χώρας να απέχει από το χθεσινό δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και εκτίμησε ότι αυτό απέτυχε.

«H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο, ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε. «Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται» ανέφερε ακόμη.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το "αποτυχημένο δημοψήφισμα".