Νέα δεδομένα στην υπόθεση της απαγωγής των δύο παιδιών στην Κύπρο

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της απαγωγής των δύο παιδιών στην Κύπρο

Προσάγεται σήμερα στο Δικαστήριο, για έκδοση διατάγματος κράτησης, φίλος του απαγωγέα των δύο 11χρονων αγοριών

Προσάγεται σήμερα στο Δικαστήριο, για έκδοση διατάγματος κράτησης, φίλος του απαγωγέα των δύο 11χρονων αγοριών, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία. Είναι 41χρονών, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Φέρεται να κατονομάστηκε από τον απαγωγέα Γιώργο Νικολάου ως το πρόσωπο που του χορήγησε τα ψυχοφάρμακα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί συνταγή.

Εναντίον του νοσηλευτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε μαρτυρία-καταγγελία ότι προσπάθησε να πείσει γιατρό να του χορηγήσει συνταγή για τα φάρμακα, ώστε να καλυφθεί το γεγονός ότι βρέθηκαν στο διαμέρισμα του απαγωγέα ασυνταγογράφητα.

Ο νοσηλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Ο απαγωγέας θα κληθεί σε νέα κατάθεση για την πτυχή των ψυχοφαρμάκων, το ποιος του τα προμήθευε χωρίς συνταγή, καθώς και για κάποια άλλα ευρήματα, όπως κάποια δεδομένα που εντοπίστηκαν στο κινητό του.

Να σημειωθεί πως οι δυο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, είχαν απαχθεί νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης, πριν την έναρξη των μαθημάτων και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.