Πυρά από το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου εναντίον σκάφους με μετανάστες

Πυρά από το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου εναντίον σκάφους με μετανάστες

Ο απολογισμός ήταν μία Μαροκινή να υποκύψει στα τραύματά της και άλλοι τρεις να τραυματιστούν

Πυρ εναντίον σκάφους με μετανάστες που αρνιόταν να απαντήσει σε προειδοποιήσεις άνοιξε σήμερα το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου, στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να χάσει τη ζωή της και τρεις να τραυματισθούν.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως το Πολεμικό Ναυτικό «υποχρεώθηκε» να ανοίξει πυρ εναντίον ταχύπλοου με Ισπανό καπετάνιο, ο οποίος «αρνιόταν να υπακούσει», εντός των μαροκινών χωρικών υδάτων στα ανοικτά του Μντικ-Φνιντέκ (βόρειο Μαρόκο).

Ο απολογισμός των πυρών ήταν μία Μαροκινή να υποκύψει στα τραύματά της και άλλοι τρεις να τραυματιστούν.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι μετανάστες ήταν ξαπλωμένοι στο σκάφος και δεν ήταν ορατοί από τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Ισπανός κυβερνήτης του ταχύπλοου δεν τραυματίστηκε και συνελήφθη. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 38.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί δια θαλάσσης ή ξηράς στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Οι αρχές του Μαρόκου ανέφεραν ότι στο ίδιο διάστημα έχουν αποτρέψει 54.000 απόπειρες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Από αυτούς, οι 7.100 ήταν Μαροκινοί, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Μαρόκο έχουν κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν νεαρούς Μαροκινούς να κατευθύνονται στην Ισπανία με φουσκωτά πλοιάρια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.