30 γιατροί έκαναν 30.000 μαλάξεις επί 5 ώρες σε 8χρονο με ανακοπή

30 γιατροί έκαναν 30.000 μαλάξεις επί 5 ώρες σε 8χρονο με ανακοπή

Υπεράνθρωπη και συγκινητική προσπάθεια από προσωπικό νοσοκομείου να κρατήσουν το αγοράκι στη ζωή

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κίνα  η αφοσίωση των γιατρών ενός νοσοκομείου και η αγωνιώδης προσπάθειά τους και να κρατήσουν στην ζωή ένα 8χρονο αγόρι που υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με την κινέζικη εφημερίδα People's Daily, επί πέντε ολόκληρες ώρες 30γιατροί και νοσηλευτές στη σειρά έκαναν μαλάξεις καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) στο παιδί για να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο μικρός Xiao Yu νοσηλεύοταν με μυοκαρδίτιδα, σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης Changzhou, της ανατολικής Κίνας και είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Σαγκάη, σχεδόν 180 χιλιόμετρα μακριά.

Τότε η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει. Οι σχεδόν 30 γιατροί και νοσηλευτές του τοπικού νοσοκομείου αποφάσισαν να μην αφήσουν το αγοράκι να πεθάνει.

Από την στιγμή της ανακοπής ξεκίνησαν τις συνεχόμενες μαλάξεις και 5 ώρες αργότερα, η καρδιά του  Xiao Yu άρχισε να χτυπάει ξανά και διασωληνομένο αλλά ζωντανό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σανγκάης, όπου νοσηλεύεται πλέον σε σταθερή κατάσταση.