Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας

Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία» και η διόρθωση μετά από λίγο

Μόλις 9 ημέρες πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών που θα ανοίξει ή όχι το δρόμο στις περαιτέρω εξελίξεις με το ονοματολογικό της χώρας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε σε συνέντευξή μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ απάντησε στο στο πρακτορείο ΜΙΑ: «Συμμερίζομαι τους φόβους των ομογενών μας ότι το πρόθεμα "Βόρεια" δεν είναι εύκολο να το δεχτούν. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο.

Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».

Δείτε το σποτ του Ζάεφ για το δημοψήφισμα και το «Ναι» στη Συμφωνία

Ενώ παράλληλα σχολίασε ότι «δεν πρέπει να διχαζόμαστε, για το δημοψήφισμα. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η "Μακεδονία" εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας».

Διόρθωση των δηλώσεων Ζάεφ

Εν τω μεταξύ, σε «διόρθωση» των δηλώσεων Ζάεφ προχώρησε πριν από λίγη ώρα το πρακτορείο ειδήσεων MIA. Οι νέες δηλώσεις έχουν ως εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, ένα μέρος της Μακεδονίας στη Βουλγαρία, και το βόρειο τμήμα της Μακεδονίας είναι η χώρα μας, και κανείς δεν μπορεί να μας το αρνηθεί αυτό».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η διόρθωση προέκυψε μετά από διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας, καθώς η αρχική διατύπωση προκάλεσε ενόχληση.

Το πρακτορείο ΜΚD, μέχρι τώρα αναδημοσιεύει την αρχική συνέντευξη.