«Μία λάθος συμφωνία για το Brexit θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας»

«Μία λάθος συμφωνία για το Brexit θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Καμπανάκι κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει στη Βρετανία και δη στην αγορά εργασίας μία κακή συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit κρούει ο επικεφαλής της Jaguar Land Rover

Καμπανάκι κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει στη Βρετανία και δη στην αγορά εργασίας μία κακή συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit κρούει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα, Jaguar Land Rover. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, δεν έχει ιδέα εάν τα εργοστάσιά του θα λειτουργούν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο Ραλφ Σπεθ, μία λάθος συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τόνισε πως δεν έχει ιδέα εάν τα εργοστάσιά του θα είναι σε θέση να λειτουργούν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019.

Σε ομιλία του σε συνέδριο στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας υποστήριξε επίσης ότι η JLR έχασε χίλιες θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της πολιτικής του ντίζελ και ότι «αυτοί οι αριθμοί θα μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες εάν δεν πετύχουμε τη σωστή συμφωνία για το Brexit».

«Το Brexit αναμένεται να λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους. Επί του παρόντος δεν γνωρίζω καν εάν οι μεταποιητικές μας εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να λειτουργούν στις 30 (Μαρτίου)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπεθ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.