Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις

Το CBS θα δωρίσει 20 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς που στηρίζουν το κίνημα #MeToo και την ισότητα των γυναικών στον εργασιακό χώρο

Την αποχώρηση του Λέσλι Μουνβς από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ανακοίνωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS εν μέσω των νέων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες.

Το «ισχυρό χαρτί» του CBS για περισσότερες από δύο δεκαετίες αποχωρεί από την εταιρεία και τα καθήκοντά του αναλαμβάνει προσωρινά ο γενικός διευθυντής, Τζόζεφ Αϊανιέλο.

Οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο σε άρθρο του Ρονάν Φάροου στο περιοδικό New Yorker, στο οποίο έξι γυναίκες κατηγορούσαν τον Μουνβς ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά κι έβλαψε την καριέρα τους. Με δεύτερο άρθρο του, την Κυριακή, ο Φάροου επανήλθε στο θέμα με ακόμη έξι γυναίκες να κατηγορούν τον Μουνβς για σεξουαλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές του 2000.

Πάντως, ο Μουνβς αρνείται τις καταγγελίες και υποστηρίζει ότι η σχέση που είχε με κάποιες από αυτές τις γυναίκες ήταν με τη συναίνεσή τους. Όπως τονίζει, οι κατηγορίες για «γεγονότα που συνέβησαν πριν από δεκαετίες», είναι «αναληθείς». «Είμαι βαθύτατα λυπημένος που αποχωρώ από την εταιρεία. Εύχομαι τα καλύτερα για την επιχείρηση, το νέο διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δωρίσει 20 εκατ. δολάρια στους οργανισμούς που στηρίζουν το κίνημα #MeToo και την ισότητα των γυναικών στον εργασιακό χώρο, τα οποία θα προέλθουν, όπως αναφέρει, από την αποζημίωση που πρόκειται να λάβει από την εταιρεία ο Μουνβς.

Σχετικά Tags
CBS