Ψυχασθενής και όχι τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι

Ψυχασθενής και όχι τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε την μητέρα και την αδερφή του στη μέση του δρόμου

Ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι και σκότωσε την μητέρα και την αδελφή του φωνάζοντας «Αλλάχ ου Ακμπαρ» στο προάστιο Τραπ (Ιβελίν) του Παρισιού, σημαίνοντας κόκκινο συναγερμό στις αρχές.

Ο δράστης -  η ταυτότητα και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά - πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε με δήλωσή του να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να την τεκμηριώνει, αλλά  ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι ο δράστης ήταν ψυχασθενής και όχι τζιχαντιστής.

Ο άνδρας που σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του σήμερα στην Τραπ είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ, που επισκέφτηκε το σημείο της επίθεσης.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Γαλλία έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 246 νεκρούς σε τέσσερα χρόνια. Το τελευταίο θύμα υπέκυψε στα τραύματα που είχε δεχθεί σε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Παρισιού στις 12 Μαΐου.

Συνολικά, 51 επιθέσεις έχουν αποτραπεί από τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τις αρχές.