Βρετανοί βουλευτές ζήτησαν αύξηση λόγω Brexit

Βρετανοί βουλευτές ζήτησαν αύξηση λόγω Brexit

Αιτία ο φόρτος εργασίας

Η αρχή ελέγχου των δαπανών του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι έλαβε αιτήματα αύξησης των επιδομάτων και αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους κοινοβουλευτικούς, με επιχείρημα «την αύξηση του φόρτου εργασίας» εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ετήσια έκθεσή της, η οποία συντάχθηκε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στους βουλευτές και τους βοηθούς τους, η αρχή Ipsa εξηγεί ότι έλαβε «αιτήματα προκειμένου να αυξηθούν τα κεφάλαια προς τους βουλευτές, τα οποία προορίζονται για τους συνεργάτες τους, ενώπιον της αύξησης του φόρτου εργασίας που συνδέεται με το Brexit».

Βάσει των ισχυόντων κανονισμών προβλέπεται ετήσια αποζημίωση ύψους 150.900 λιρών (168.700 ευρώ), η οποία καταβάλλεται σε κάθε βουλευτή για την πληρωμή των αμοιβών των βοηθών του. Το ποσό αυτό αυξάνεται σε 161.550 λίρες (180.600 ευρώ) για τους βουλευτές του Μείζονος Λονδίνου.

Την ίδια ώρα, κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα αύξησης του ποσού αυτού, όπως κι είχαν κάνει περίπου 100 εξ αυτών το έτος 2016/2017.

«Είναι απαραίτητο η Ipsa να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα κεφάλαιά της, καθώς χρηματοδοτούμαστε από τα χρήματα των φορολογουμένων» δήλωσε ο Κέβιν Μπάρον, ο πρόεδρος της αρχής, στην εφημερίδα The Daily Telegraph.

«Τα αιτήματα επιπρόσθετων χρηματοδοτήσεων πρέπει να αξιολογούνται βάσει της αξίας τους και θα καταβάλλονται μονάχα όταν υπάρχει προφανής ανάγκη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, 111 βουλευτές εκ των 650 απασχολούσαν ένα μέλος της οικογένειάς τους με την ιδιότητα του συνεργάτη έως την 13η Αυγούστου του 2018.