Τρομοκρατική επίθεση το «σοβαρό τροχαίο» στο Λονδίνο

Τρομοκρατική επίθεση το «σοβαρό τροχαίο» στο Λονδίνο

Νωρίς το πρωί αυτοκίνητο έπεσε στα οδοφράγματα μπροστά στο κοινοβούλιο, τραυματίζοντας τους πεζούς

Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο του Λονδίνου.

Η Στότλαντ Γιαρντ συνέλαβε τον οδηγό και αρχικά ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «σοβαρό τροχαίο». Ωστόσο, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο.

Ο άνδρας ο οποίος κρατείται συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι όλοι οι τους τραυματίες είναι εκτός κινδύνου και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Γουέστμινστερ έχει αποκλεισθεί, ενώ κλειστός παραμένει ο ομώνυμος σταθμός του μετρό.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» και είδαν έναν ασημί αυτοκίνητο να πέφτει στις μπάρες στις 7.30 τοπική ώρα.