Ο Κιμ Γιογκ Ουν… γδύθηκε από την αφόρητη ζέστη

Ο Κιμ Γιογκ Ουν… γδύθηκε από την αφόρητη ζέστη

Η πρώτη κυρία στέκει διακριτικά πίσω από τον σύζυγό της

Νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ότι ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν αποχωρίστηκε το σάκακι του κατά τη διάρκειας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο, ενώ οι αξιωματούχοι έστεκαν στο πλευρό του εν πλήρη στρατιωτική εξάρτυση, στο κύμα καύσωνα που έπληξε την Κορεατική χερσόνησο.

Οι φωτογραφίες, που συμπλήρωσαν τις δύο πρώτες σελίδες της κρατικής εφημερίδας Rodong Sinmun, δείχνουν τον ανώτατο ηγέτη να επιθεωρεί το εργοστάσιο αποξήρανσης ψαριών Kumsanpho μαζί με τη σύζυγό του Ri Sol-ju, γράφει το BBC.

Ο Κιμ έφτασε στο χώρο φορώντας ένα γκρίζο σακάκι, ψάθινο καπέλο και γκρι παντελόνι, μια μικρή παραλλαγή από το σακάκι Mao που λάνσαρε και ο παππούς του Kim Il-sung, ιδρυτής της Βόρειας Κορέας.

Με τις θερμοκρασίες στη Βόρειο Κορέα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να φτάνουν και τους 37,8C, ο βορειοκορεάτης δεν άργησε να... γδυθεί συνεχίζοντας την επίσκεψή του χωρίς το σακάκι του.

Όμως, καθώς ο ανώτατος ηγέτης βρισκόταν με πιο χαλαρή ενδυμασία, οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι  - συμπεριλαμβανομένων ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών και αξιωματούχων του κόμματος - παρέμειναν με τις βαριές στολές τους να ιδρώνουν και να υπομένουν στωικά τον καύσωνα.

Η πρώτη κυρία πάντως, όπως φαίνεται να στέκει διακριτικά πίσω από τον σύζυγό της, κρατάει το σακάκι του συζύγου της πάνω στο μπράτσο της.