Δεκάχρονη «νύφη» βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον 30χρονο σύζυγο

Δεκάχρονη «νύφη» βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τον 30χρονο σύζυγο

Το κορίτσι είχε φύγει από τον βασανιστή του, αλλά το επέστρεψε ο πατέρας του

Η Χαμέγια ήταν μόλις 10 ετών όταν οι δικοί της την υποχρέωσαν να παντρευτεί έναν άνδρα 30 ετών, ο οποίος την βασάνισε μέχρι θανάτο, με το άψυχο κορμάκι της να βρίσκεται την Κυριακή σε ένα χωριό στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν.

Η μικρή είχε παντρευτεί τον Άσραφ στο πλαίσιο ενός «μπαντάλ», ενός γάμου στο πλαίσιο ανταλλαγής κοριτσιών. Η πρακτική αυτή απαγορεύεται θεωρητικά στο Αφγανιστάν, ωστόσο συνεχίζεται ιδίως σε πιο απομονωμένες περιοχές, όπως εκείνη του Μπαντγκίς (βορειοδυτικά), απ’ όπου καταγόταν το παιδί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του κυβερνήτη του Μπαντγκίς, Τζάμσιντ Σαχαμπί, «ένα κορίτσι της οικογένειας της Χαμέγια παντρεύτηκε έναν συγγενή (του μέλλοντος συζύγου της Άσραφ). Ως αντάλλαγμα, έδωσαν την Χαμέγια στον Άσραφ». Το κορίτσι ήταν ηλικίας 7 έως 10 ετών, εξήγησε ο ίδιος.

Όμως όταν για άγνωστους λόγους «ο συγγενής του Άσραφ δολοφόνησε τη σύζυγό του, εκείνος ως αντίποινα βασάνισε τη Χαμέγια μέχρι θανάτου. Κατόπιν διέφυγε σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου. Ο Νακιμπουλάτζ Αμινί, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Μπαντγκίς εξήγησε, ότι το κοριτσάκι «είχε πρόσφατα εγκαταλείψει το σπίτι του συζύγου της για να επιστρέψει στο πατρικό της, όμως έπειτα από συστάσεις των προυχόντων, ο πατέρας της την οδήγησε πίσω στον σύζυγό της».

Παρακαλούμε περιμένετε ...