Ονόματα των νικητών του Μουντιάλ σε σταθμούς μετρό στο Παρίσι

Ονόματα των νικητών του Μουντιάλ σε σταθμούς μετρό στο Παρίσι

Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Λορίς, από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής

Μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από το team της Εθνικής Γαλλίας, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας RATP ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν των «τρικολόρε».

Ένας από αυτούς, ο Notre Dame des Champs, θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο Δικός μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) προς τιμήν του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο σταθμός Βικτόρ Ουγκό μετονομάζεται σε Βικτόρ Ουγκό Λορίς από το όνομα του τερματοφύλακα της Εθνικής Ουγκό Λορίς, ενώ ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε "Bercy les Bleus" (όπου "Les Bleus" αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας).

Ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ μετονομάζεται σε «On a 2 Étoiles», αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα «Έχουμε δύο αστέρια» (etoiles) - ένα αστέρι για κάθε νίκη σε Μουντιάλ.

Η Αγγλία, η οποία προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς φθάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς, έχει μετονομάσει τον σταθμό του υπογείου Southgate σε Σταθμό Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προς τιμήν του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας.