Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 τους Κροάτες

Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, 4-2 τους Κροάτες

Ήταν ντέρμπι μέχρι που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

Ήταν ντέρμπι μέχρι που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο! Κάπου εκεί η ανωτερότητα της Γαλλίας και η εμφανής κούραση της Κροατίας καθόρισαν το αποτέλεσμα και έστειλαν την κούπα στο Παρίσι.

Η Γαλλία είναι εδώ και λίγα λεπτά παγκόσμια πρωταθλήτρια σε έναν τελικό απολαυστικό που είχε σχεδόν τα πάντα. Πολλά γκολ, ένα αυτογκόλ, ένα πέναλντι μέσω VAR, ακόμα και μια… μαζική εισβολή τουλάχιστον τεσσάρων θεατών στον αγωνιστικό χώρο.

Η Κροατία το πάλεψε μέχρι τέλους άλλα κάτι η αμυντική της λειτουργία κάτι η κούρασή της, δεν κατάφερε να αντισταθεί στις ορέξεις των Γάλλων οι οποίοι δίκαια κατέκτησαν τον τίτλο αφού συνολικά έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα τελείωσε με 2-1 υπέρ των τρικολόρ με τον Μάντζουκιτς να σκοράρει (στο 18ο λεπτό) με κεφαλιά αλλά… στο τέρμα της ομάδας του, τους Κροάτες να ισοφαρίζουν (στο 28ο λεπτό)με τον Πέρισιτς και τον Γκριέζμαν να βάζει και πάλι μπροστά την ομάδα του, ευστοχώντας (στο 38ο λεπτό) σε πέναλτι που κερδήθηκε μέσω του VAR μετά από χέρι του Πέρισιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Γαλλία ήταν καταιγιστική. Στο 59 ο Πογκμπά έκανε το 3-1 με εκπληκτικό σουτ για να έρθει ο Μπαπε στο 65 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Γαλλίας.

Το τραγικό λάθος του Λιορίς, δείγμα της χαλάρωσης μετά το 4-1, στο 69ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζουκιτς να πετύχει γκολ -αυτή τη φορά στη σωστή εστία- και να δώσει ελπίδες στους Κροάτες αλλά από εκείνο το σημείο του αγώνα και έπειτα ο ρυθμός έπεσε, η Γαλλία κράτησε το σκορ, δεν επέτρεψε στους Κροάτες να αποκτήσουν περισσότερες ελπίδες και κάπως έτσι οι τρικολόρ στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και «έραψαν» το δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους.