Microsoft Vs Τραμπ για το μεταναστευτικό

Microsoft Vs Τραμπ για το μεταναστευτικό

Προειδοποιεί με μεταφορά θέσεων εργασίας σε χώρες του εξωτερικού εάν συνεχιστεί η σκληρή πολιτική του Αμερικανού προέδρου

Ανοιχτό αφήνει ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft το ενδεχόμενο να μεταφέρει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, εξαιτίας, όπως αναφέρει της πολιτικής που ακολουθούν οι Ηωμένες Πολιτείες στο μεταναστευτικό.

Σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρόεδρος της Microsoft, τονίζει πως αν και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταφέρει θέσεις εργασίας εκτός αμερικανικής αγοράς, κάποιες αποφάσεις της Ουάσινγκτον ενδεχομένως να εξαναγκάσουν την εταιρεία να προχωρήσει σε αυτή τη λύση. Ήδη, η σκληρή πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους εξειδικευμένους υπαλλήλους από το εξωτερικό.

«Ανησυχούμε πραγματικά για κάποια συγκεκριμένα μεταναστευτικά θέματα» που έχουν εγερθεί στις ΗΠΑ, τόνισε ο Μπραντ Σμιθ κυρίως όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με αλλοδαπούς αποφοίτους των κλάδων τεχνολογίας, επιστήμης, μηχανολογίας και μαθηματικών αμερικανικών πανεπιστημίων που εργάζονται αναμένοντας τη βίζα τους. Προς το παρόν, οι όροι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση έγιναν πιο «σφιχτοί» και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Microsoft, περαιτέρω αλλαγές θα βλάψουν «εκατοντάδες εργαζόμενους που θα χάσουν το δικαίωμά τους για εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε αυτή την περίπτωση, τονίζει ο κ. Σμιθ, η Microsoft δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να βοηθήσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους να εργαστούν κάπου άλλου. Η Microsoft εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο εκπροσώπησής τους στα αμερικανικά δικαστήρια. «Στον κόσμο της τεχνολογίας είναι καλύτερα να προσφέρεις στους ανθρώπους σου, επειδή οι άνθρωποί σου είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτεις».