Η συγκινητική ιστορία του γιατρού που βοήθησε τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Η συγκινητική ιστορία του γιατρού που βοήθησε τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Μόλις βγήκε από το σπήλαιο πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του

Συγκινεί η ιστορία του Αυστραλού γιατρού, Ρίτσαρντ Χάρις, που έσπευσε να βοηθήσει τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϊλάνδη. Ο διακεκριμένος γιατρός και δύτης ματαίωσε τις προγραμματισμένες διακοπές του για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους στην Αυστραλία. Μάλιστα, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που βγήκε από το σπήλαιο. Το τέλος της περιπέτειας όμως του επεφύλασσε μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη, αφού πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις ήταν αυτός που φρόντισε την ποδοσφαιρική ομάδα των νεαρών Ταϊλανδών που παρέμειναν επί τουλάχιστον 15 μέρες εγκλωβισμένοι στο πλημμυρισμένο σπήλαιο. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, κάλυψε μια απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων στο σπήλαιο για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Το δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ήταν αυτός που αποφάσισε με ποια σειρά θα βγουν έξω τα παιδιά. Μέλος 20μελούς αυστραλιανής ομάδας, απομακρύνθηκε τελευταίος από το σπήλαιο ενώ τα παιδιά βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο.

Όμως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το τέλος της επιχείρησης, ο αναισθησιολόγος πληροφορήθηκε την είδηση για τον χαμό του πατέρα του. «Με μεγάλη μου λύπη επιβεβαιώνω ότι ο πατέρας του Ρίτσαρντ Χάρις πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά την επιτυχή διάσωση (των παιδιών και του προπονητή τους) στη Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Άντριου Πίαρς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ιατρικής βοήθειας SAAS MedSTAR, όπου εργάζεται ο Χάρις. «Μίλησα με τον Χάρις. Αυτή είναι σαφώς μια περίοδος θλιβερή για την οικογένεια Χάρις, μεγεθυμένη από τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις της εξαιρετικά σύνθετης αλλά τελικώς επιτυχημένης επιχείρησης διάσωσης αυτής της εβδομάδας».

Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ εξήρε τον γιατρό, υποστηρίζοντας πως αποτέλεσε «αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης διάσωσης». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να τιμήσει επισήμως όλους τους Αυστραλούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση.