Δηλητηρίαζε ηλικιωμένους για να μην πεθάνουν στη βάρδια της

Δηλητηρίαζε ηλικιωμένους για να μην πεθάνουν στη βάρδια της

Συνελήφθη νοσοκόμα που ομολόγησε ότι δολοφόνησε 20 τρόφιμους του γηροκομείου στην Ιαπωνία

Μία 31χρονη νοσοκόμα σε γηροκομείο της Ιαπωνίας συνελήφθη, καθώς δηλητηρίασε τουλάχιστον 20 ηλικιωμένους, προκειμένου αυτοί να πεθάνουν, όπως παραδέχθηκε η ίδια, όταν αυτή δεν θα είχε βάρδια, όπως γράφει η Daily Mail.

Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, μετά τους ύποπτους θανάτους τεσσάρων ηλικιωμένων στο νοσοκομείο Ογκούτσι. Κατά την διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκε, ότι στους ορούς που χορηγήθηκαν στα θύματα, κάποιος είχε εγχύσει απολυμαντικό, προκαλώντας τους δηλητηρίαση. Κατά τις ανακρίσης, νοσηλεύτρια κατέθεσε, ότι διαπίστωσε, πως σε έναν ορό που χρησιμοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 σε έναν 88χρονο, ο οποίος επίσης πέθανε, δημιουργούταν φυσαλίδες, απόδειξη του ότι κάποιος είχε τρυπήσει τον ορό με βελόνα.

Από τις δε έρευνες στο χώρο του γηροκομείου και συγκεκριμένα στις ιματιοθήκες των νοσηλευτών, η αστυνομία διαπίστωσε, ότι μόνο σε μία στολή υπήρχαν υπολείμματα αντισυπτικού και συγκεκριμένα στις 31χρονης Αγιούμι Κουμπόκι. Η ίδια κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς παραδέχθηκε, ότι δηλητηρίαζε τους ηλικιωμένους πριν φύγει από την εργασία τους, προκειμένου αυτοί να πεθάνουν, όταν η ίδια δεν θα είχε βάρδια, γιατί όπως είπε, δεν ήθελε να επωμιστεί το βάρος, να ενημερώσει η ίδια τους συγγενείς για τον θάνατο του ανθρώπου τους.

Η 31χρονη ομολόγησε δε, ότι σκότωσε 20 ηλικιωμένους, υποστηρίζοντας ότι επέλεγε αυτούς, που θεωρούσε ότι θα πέθαιναν σύντομα. Η Κουμπόκι έγινε νοσοκόμα το 2008 και προσελήφθη στο γηροκομείο Ογκούτσι το 2015, όπου όλοι την περιέγραφαν ως μία ήσυχη και ικανή νοσηλεύτρια. Ωστόσο, το 2016 καταγράφηκαν οι πρώτοι θάνατοι ηλικιωμένων στον 4ο όροφο του γηροκομείου όπου υπηρετούσε, με το φαινόμενο να σταματά τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησαν έρευνες σχετικά με τις εξαφανίσεις στολών του νοσηλευτικού προσωπικού και την ανεύρεση τουλάχιστων 10 ορών που είχαν τρυπηθεί με σύριγγα. Η Κουμπόκι παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από το γηροκομείο τον περασμένο Ιούνιο, αλλά συνελήφθη τελικά στις 7 Ιουλίου.