Μια 17χρονη ετοιμάζεται για την πρώτη αποστολή της NASA στον Άρη

Μια 17χρονη ετοιμάζεται για την πρώτη αποστολή της NASA στον Άρη

Το όνειρο της Αλίσα Κάρσον είναι να να συμμετάσχει στην αποστολή του 2033

Η NASA προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη, που είναι προγραμματισμένη το 2033. Ανάμεσα στους... θαρραλέους που εκπαιδεύονται για αυτή την ιστορική αποστολή είναι και ένα 17χρονο κορίτσι, η Αλίσα Κάρσον από το Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνα.

Όπως αναφέρει και η Daily Mail, η Αλίσα εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η NASA επιθυμεί να την στείλει στον Άρη το 2033. Το όνειρό της είναι να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη.

Η 17χρονη Αλίσα είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NASA Passport, πηγαίνοντας στα 14 κέντρα επισκεπτών, ενώ είναι το νεαρότερο άτομο που θα γίνει δεκτό και θα αποφοιτήσει από την ακαδημία Advanced Possum, παίρνοντας και επίσημα την πιστοποίηση για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Όπως είπε η ίδια στο Bored Panda «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος και να τα κάνεις όλα σε τόσο νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα πας σχολείο».

Η νεαρή κοπέλα παράλληλα με την απαιτητική της καθημερινότητα μελετά και όλα τα μαθήματα του σχολείου της και μάλιστα σε τέσσερις γλώσσες, αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά.

Επίσης, δεν αμέλησε να αναφέρει ότι πηγή έμπνευσής της είναι «Όλοι οι αστροναύτες, ειδικά οι γυναίκες που έφτιαξαν τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω».