«Μην κατηγορείτε τη Ρωσία για το θάνατο της Βρετανίδας»

«Μην κατηγορείτε τη Ρωσία για το θάνατο της Βρετανίδας»

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι η Ρωσία έχει καθ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Να μην κατηγορηθεί η Ρωσία για το χαμό της 44χρονης Βρετανίδας που δηλητηριάστηκε με την τοξική ουσία Νοβιτσόκ, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου. Όπως είπε, θα ήταν «παράλογο» να κατηγορηθεί η χώρα του για τον θάνατό της.

«Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι η Ρωσία έχει καθ' οποιονδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε αυτήν την υπόθεση. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν παράλογο», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Να σημειωθεί πως το Νόβιτσοκ είχε αναπτυχθεί από τον σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Πριν από τέσσερις μήνες η Βρετανία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ, καταγγέλλοντας την πρώτη επίθεση με το συγκεκριμένο χημικό «όπλο» στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση του Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ενέργεια των βρετανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών για ανακίνηση αντιρωσικής υστερίας.