Αυξάνεται δραματικά η λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία στην Ιαπωνία

Αυξάνεται δραματικά η λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει την Ιαπωνία. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων είναι τραγικός με τη λίστα να διευρύνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες στη δυτική Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 79 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανέφερε ότι 73.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το πρωί, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι διεκόπη η υδροδότηση σε περισσότερα από 13.600 σπίτια, ενώ συνολικά 267.000 κατοικίες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στις συγκοινωνίες με το υπουργείο Μεταφορών να επιβεβαιώνει ότι έχουν σημειωθεί περίπου 238 κατολισθήσεις σε 28 νομαρχίες.

Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές καταστροφές που σημειώνεται στην Ιαπωνία, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά αυτόν των κατολισθήσεων στη Χιροσίμα το 2014, οπότε είχαν αναφερθεί 74 νεκροί.

Αντίστοιχη τραγωδία είχε σημειωθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν από το πέρασμα δύο τυφώνων είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, αναβάλλεται για τις 17 Ιουλίου στο Τόκιο, καθώς ο πρωθυπουργός ακύρωσε την περιοδεία του.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Άμπε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν η Σύνοδος Κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.