Ταϊλάνδη: Σώθηκαν 4 από τα 12 παιδιά, ετοιμάζεται η επόμενη φάση

Ταϊλάνδη: Σώθηκαν 4 από τα 12 παιδιά, ετοιμάζεται η επόμενη φάση

Παγκόσμιο χειροκρότημα για την «καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου»

Χαμόγελα ευτυχίας και αισιοδοξία επικρατούν όχι μόνο στην Ταϊλάνδη αλλά και σε όλο τον πλανήτη - μέσω twitter- μετά την επιτυχημένη διάσωση σήμερα 4 αγοριών από τα 12, που μαζί με τον 23χρονο προπονητή τους έμειναν για σχεδόν 15 μέρες εγκλωβισμένοι στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Τέσσερα από τα έξι παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια -πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο - έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι οι διασώστες χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης, στην οποία συμμετέχουν 90 δύτες - 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Τα παγιδευμένα αγόρια έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες, σύμφωνα με την πηγή της Bangkok Post και ο 23χρονος προπονητής τους θα είναι στην τελική ομάδα.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Μέχρι τώρα, ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται ένδεκα ώρες για να φθάσει μέχρι τα παιδιά και να επιστρέψει: έξι ώρες για να πάει και πέντε ώρες για να επιστρέψει, χάρη στα ρεύματα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Το Twitter, στο #ThaiCaveRescue, έχει κατακλυστεί από μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης για την «καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα» του κόσμου, αποδίδοντας στα 12 αγόρια το κύπελλο του Μουντιάλ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...