Πού και με ποιους θα συναντηθεί ο Τραμπ στη Βρετανία

Πού και με ποιους θα συναντηθεί ο Τραμπ στη Βρετανία

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί και στη Σκωτία, όπου διατηρεί δύο γήπεδα γκολφ

Σε εξοχικές κατοικίες, ακόμη και σε κάστρο θα γίνουν οι συναντήσεις Τραμπ με κυβερνητικά στελέχη της Βρετανίας, κατά την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση αυτή φέρεται να ελήφθη, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να αποφύγει τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο του Λονδίνου.

Ήδη, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το «παρών» στη διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον του «ρατσισμού, του σεξισμού και της αντιμετώπισης των μεταναστών του προέδρου Τραμπ». Ταυτόχρονα όμως προγραμματίζεται και μια αντισυγκέντρωση για το καλωσόρισμα του Αμερικανού προέδρου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τραμπ θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην έπαυλή της του 16ου αιώνα, ενώ θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Πύργο του Γουίνδσορ και θα παραστεί σε επίσημο γεύμα στο σπίτι του Γουίνστον Τσόρτσιλ. Και τα τρία κτίρια βρίσκονται έξω από το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της Μέι, πάντως, διέψευσε πως οι συναντήσεις αυτές προγραμματίστηκαν εκτός Λονδίνου για να μη έρθει αντιμέτωπος ο Τραμπ με τους διαδηλωτές, τονίζοντας ότι ο βρετανικός λαός ανυπομονεί για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τραμπ θα μεταβεί στο Μπλένεμ Πάλας, έπαυλη του 18ου αιώνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Τσόρτσιλ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορείως της Οξφόρδης. Το ίδιο βράδυ η Μέι θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο ιστορικό αυτό μέγαρο, με τη συμμετοχή περίπου 100 επιχειρηματιών. Από εκεί ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λονδίνο για να περάσει τη νύχτα στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ, στο κέντρο της πόλης.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ και η Μέι θα παρακολουθήσουν παρέλαση Βρετανών στρατιωτών, σε τοποθεσία που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν κατόπιν μαζί στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα στον Πύργο του Γουίνδσορ, την οικογενειακή κατοικία των Βρετανών μοναρχών εδώ και 1.000 χρόνια. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα μεταβεί και στη Σκωτία, όπου διατηρεί δύο γήπεδα γκολφ. Το γραφείο της Μέι διευκρίνισε ότι αυτή θα είναι μια ιδιωτική επίσκεψη.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, θα ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα από τον σύζυγό της και θα την συνοδεύει ο σύζυγος της Τερέζας Μέι, Φίλιπ.