Πήγαν να κυνηγήσουν ρινόκερους και… τους έφαγαν τα λιοντάρια

Πήγαν να κυνηγήσουν ρινόκερους και… τους έφαγαν τα λιοντάρια

Τρεις λαθροκυνηγοί εισέβαλαν σε πάρκο άγριων ζώων χωρίς να υπολογίσουν τις ορέξεις του βασιλιά των ζώων

Ένα κεφάλι, κατακρεουργημένα μέλη σώματος και τρία ζευγάρια άδειων παπουτσιών είναι ό, τι απέμεινε από τρεις λαθροκυνηγούς που εισήλθαν στο ιδιωτικό πάρκο άγριων ζώων Reserve Game Sibuya στη Νότια Αφρική για να κυνηγήσουν ρινόκερους και τους έφαγαν τα λιοντάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Το προσωπικό του πάρκου βρήκε επίσης κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κόπτες για σύρματα και ένα τσεκούρι, που θα χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί, για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων. Οι αρχές αναζητούν με ελικόπτερο τυχόν ίχνη και άλλων λαθροκυνηγών, καθώς η βλάστηση στο σηεμίο είναι πυκνή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι άλλο. Οι λαθροκυνηγοί φέρεται ότι μπήκαν νύχτα στο πάρκο, το οποίο επισκέπτονται πολλοί Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι περιηγούνται με αυτοκίνητα θαυμάζοντας με την δέουσα ασφάλεια τα λιοντάρια, τους ρινόκερους, τους ελέφαντες, τα βουβάλια και τις λεοπαρδάλεις που φιλοξενούνται σε αυτά.

Όμως όπως φαίνεται, οι λαθροκυνηγοί δεν αντιλήφθηκαν, ότι είχαν μπει στην περιοχή των λιονταριών, τα οποία τους κατασπάραξαν στην κυριλεξία. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πάρκου Νικ Φοξ «ήρθαν βαριά οπλισμένοι, με κυνηγετικά τουφέκια και τσεκούρι, ενώ είχαν μαζί τους και αρκετό φαγητό, προφανώς σκοπεύοντας να μείνουν αρκετές ημέρες και έτσι υποψιαζόμαστε, ότι ήρθαν να κυνηγήσουν ρινόκερους εδώ», συμπληρώνοντας ότι «όμως δεν υπολόγησαν ότι τα λιοντάρια είναι παρατηρητές και φύλακες του πάρκου και έγιναν γεύμα γι' αυτά».

Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μαλί Γκόβεντερ επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα και ότι αυτά θα σταλούν στο εργαστήριο βαλλιστικών ερευνών, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε υποθέσεις λαθροθηρίας στο παρελθόν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που λαθροκυνηγοί μπαίνουν στο πάρκο για να σκοτώσουν ρινόκερους και να πάρουν τα κέρατά τους, καθώς το 2016 βρέθηκαν νεκροί από πυρά και χωρίς κέρατα τρία από τα τεράστια θυλαστικά του πάρκου. Αλλά και από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν φονευθεί συνολικά 9 ρινόκεροι από λαθροκυνηγούς σε πάρκα του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.