Βοστονέζοι έσωσαν γυναίκα που εγκλωβίστηκε μεταξύ συρμού και αποβάθρας

Βοστονέζοι έσωσαν γυναίκα που εγκλωβίστηκε μεταξύ συρμού και αποβάθρας

Δεν ήθελε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες γιατί δεν είχε χρήματα

Μια αναπάντεχη περιπέτεια βίωσε την προηγούμενη Παρασκευή μια γυναίκα στη Βοστόνη, όταν βγαίνοντας από το τρένο της γραμμής Orange, δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα το πόδι της να σφηνώσει στο κενό που υπάρχει μεταξύ του τρένου και της πλατφόρμας.

Οι άνθρωποι που υπήρχαν γύρω της συνειδητοποίησαν τι ακριβώς συνέβη και προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. Μέσα σε λίγα λεπτά μαζεύτηκαν αρκετοί επιβάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να σπρώξουν το τρένο για να απεγκλωβιστεί το πόδι της 45χρονης.

«Δεν είδα την πτώση της. Βγήκα από το αυτοκίνητο όταν άκουσα κάποιες φωνές και τότε είδα πως είχε κολλήσει το πόδι της ανάμεσα στο τρένο και την πλατφόρμα», ανέφερε στο CNN η Μαρλένι Πολάνκο, η οποία έμεινε κοντά στη γυναίκα για να τη βοηθήσει.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η γυναίκα δεν ήθελε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες γιατί όπως είπε δεν είχε χρήματα να πληρώσει την κλήση ασθενοφόρου.

«"Δεν καταλαβαίνετε, έχω πολύ κακή ασφάλιση", μας έλεγε. Εμείς όμως της είπαμε να μην ανησυχεί γι' αυτό και πως χρειάζεσαι ιατρική βοήθεια», δήλωσε η Πολάνκο.

Έτσι, οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω της κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες καθώς το τραύμα στον αριστερό μηρό της ήταν σοβαρό. Οι γιατροί που την εξέτασαν αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει σπάσιμο, αλλά φέρει ένα βαθύ σχίσιμο που φτάνει μέχρι το κόκκαλο που χρήζει χειρουργικής επέμβασης.

«Δεν μπορούσε να περπατήσει, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με το πόδι» περιγράφει η Πολάνκο. Οι γιατροί τη μετέφεραν με καροτσάκι στο ασθενοφόρο κι από εκεί στο ιατρικό κέντρο της Βοστόνης.

Για την ιστορία, το κόστος στις ΗΠΑ για μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο κυμαίνεται από 225 έως 2.204 δολάρια αναλόγως την περίπτωση, σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα που έγινε το 2012.