Υψηλόβαθμα στελέχη SPD: «Όχι» στα κλειστά κέντρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες

Υψηλόβαθμα στελέχη SPD: «Όχι» στα κλειστά κέντρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες

«Δεν θέλουμε τις οικογένειες των προσφύγων πίσω από φρουρούμενους φράχτες»

Η δημιουργία κλειστών κέντρων τράνζιτ για τους αιτούντες άσυλο στα σύνορα με την Αυστρία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) μπορεί να μην γίνει αποδεκτή από τους Σοσιαλδημοκράτες, το τρίτο κομμα του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγγελα Μέρκελ, προειδοποίησαν απόψε υψηλόβαθμα στελέχη τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του DPA που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, ο γενικός γραμματέας του SPD, είπε ότι το κόμμα δεν θα δεχτεί αυτά τα κέντρα αν ως προϋπόθεση τίθεται ο εγκλεισμός των αιτούνταν άσυλο σε αυτά.

Ο Κλίνγκμπαϊλ έκανε αυτή τη δήλωση πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, απόψε. Η καγκελάριος Μέρκελ ελπίζει ότι στη συνάντηση αυτή το SPD θα της δώσει το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του SPD, όπως ο αντιπρόεδρός του, Ραλφ Στέγκνερ: «Δεν θέλουμε τις οικογένειες των προσφύγων πίσω από φρουρούμενους φράχτες», έγραψε στο Twitter πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...