Πρώτη προσγείωση του Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Πρώτη προσγείωση του Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Προεκλογική, συμβολική προσγείωση σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του

Λίγα 24ωρα από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ την πρώτη, συμβολική, προσγείωση στο τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ένα από τα μεγάλα έργα που προβάλει στην προεκλογική εκστρατεία του.

Το αεροδρόμιο αυτό, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, θα είναι «το μεγαλύτερο του κόσμου», σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Θα έχει έξι διαδρόμους και κατά την πρώτη φάση της λειτουργίας του θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αριθμός που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 150 εκατομμύρια το 2023. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών για τα οποία θριαμβολογεί ο Ερντογάν στις προεκλογικές ομιλίες του.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν προσγειώθηκε απόψε στο αεροδρόμιο, το οποίο πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 29 Οκτωβρίου.

«Θεού θέλοντος, το αεροδρόμιό μας θα γίνει σήμα κατατεθέν και πέραν των συνόρων μας» είπε κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη από μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γκαζίαντεπ.

Το τρίτο αεροδρόμιο, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο Ατατούρκ που ο Ερντογάν έχει υποσχεθεί ότι θα το μετατρέψει σε τεράστιο πάρκο, στα πρότυπα του Χάιντ Παρκ του Λονδίνου ή του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...