Τουρκία για άδεια Κουφοντίνα: Αμφιβάλλουμε για το ελληνική δικαιοσύνη

Τουρκία για άδεια Κουφοντίνα: Αμφιβάλλουμε για το ελληνική δικαιοσύνη

«Τέτοια ανοχή σε αιματοβαμμένο τρομοκράτη είναι ασέβεια στην μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας και τις οικογένειές τους»

Με καθυστέρηση 24 ωρών και η Τουρκία καταδίκασε την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε έντονα το δικαίωμα που δόθηκε στον Κουφοντίνα να κάνει χρήση αδείας για τρίτη φορά που προηγουμένως του είχε δοθεί για δεύτερη φορά.

Αυτό το περιστατικό ενδυναμώνει τις αμφιβολίες μας σχετικά με την λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα»

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει πως ο Κουφοντίνα είναι ο δράστης των δολοφονιών του ακολούθου Τύπου της Τουρκικής πρεσβείας Τσετίν Γκοργκού το 1991 και του συμβούλου της πρεσβείας Ομέρ Χαλούκ το 1994.

Αναφέρει επίσης σύμφωνα με το Anadolu που ο ακροαριστερός τρομοκράτης καταδικάστηκε σε ισόβια για τις δολοφονίες και για τις επιθέσεις στον πρέσβη Ντενίζ Μπολούκμπασι, της συζύγου του υποπροξένου Νιλγκιουν Κετσετσι και του οδηγούν Αντίλ Γιλντιριμ που τραυματίστηκαν.

«Τέτοια ανοχή σε αιματοβαμμένο τρομοκράτη είναι ασέβεια στην μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας και τις οικογένειές τους» προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας πως τέτοια δίνοντας τέτοια προνόμια σε τρομοκράτη είναι «απαράδεκτο».

Η ανακοίνωση ζητά από τις ελληνικές Αρχές να αποφύγουν να λάβουν μέτρα που θα αποδυναμώνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα τις παροτρύνει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την τιμωρία των τρομοκρατών.