Οι μεγάλες εταιρείες αποκαλούν τον Τραμπ «απάνθρωπο»

Οι μεγάλες εταιρείες αποκαλούν τον Τραμπ «απάνθρωπο»

Επίθεση από τις μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις για το μέτρο του διαχωρισμού παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους

Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και από τις πιο απροσδόκητες πλευρές, έχει προκαλέσει το μέτρο της κυβέρνησης Τραμπ για το διαχωρισμό των οικογενειών των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Ακόμη και οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσαν ζήτησαν από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βάλει «αμέσως» τέλος στην πρακτική αυτή. Μάλιστα χαρακτήρισαν τον Ντόναλντ Τραμπ «απάνθρωπο».

H φωτογραφία του ρεπόρτερ John Moore που έγινε viral σε όλο τον κόσμο

Η Ένωση Εργοδοτών Business Roundtable κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει αμέσως τέλος στην πολιτική χωρισμού των ανηλίκων που συνοδεύονται από τους γονείς τους. «Η πρακτική αυτή είναι απάνθρωπη και αντίθετη με τις αμερικανικές αξίες» είπε ο Τσακ Ρόμπινς, ο υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης στο λόμπι των εργοδοτών.

Πρόεδρος της Business Roundtable είναι ο Τζέιμι Ντάιμον, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας JPMorgan Chase. Στην οργάνωση αυτή των εργοδοτών μετέχουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές, όπως οι Caterpillar, Boeing, Walmart, General Motors, IBM, Johnson&Johnson και General Electric.

Πηγή Twitter

Οι σχέσεις του λόμπι με τον Λευκό Οίκο έχουν ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα. Αφού χαιρέτισαν τη φορολογική μεταρρύθμιση που μείωσε τους φόρους που καταβάλλουν, οι εταιρείες επέκριναν δριμύτατα την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό. Έχουν επίσης πάρει αποστάσεις στο παρελθόν από τον Τραμπ μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμά του και τις δηλώσεις που έκανε για τα ρατσιστικά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας.

Η Business Roundtable ζήτησε επίσης να εγκριθεί ένας νόμος που θα προστατεύει τα παιδιά τα οποία έφτασαν παράνομα στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς τους.

Ανησυχία, πάντως, προκαλεί η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Τραμπ πετάει το μπαλάκι στους αντιπάλους του ενώ βίντεο από τα κλουβιά με παιδιά να κλαίνε μόνα προκαλούν παγκόσμιο σπαραγμό και κατακραυγή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς χθες Τρίτη ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε από τα δύο νομοσχέδια για τη μεταναστευτική πολιτική περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς εντείνονται οι επικρίσεις και η αγανάκτηση για την πολιτική του χωρισμού των παιδιών των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.

Πηγή Twitter

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μαρκ Μέντοους δήλωσε ότι ο Τραμπ είπε σε βουλευτές του κόμματος κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Καπιτώλιο ότι χρειάζεται να κάνουν κάτι για το μεταναστευτικό «αμέσως».

Στη συνάντηση αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι ο χωρισμός των οικογενειών «σίγουρα δεν είναι κάτι ελκυστικό και δίνει κακή εντύπωση», πρόσθεσε ο γερουσιαστής Τομ Κόουλ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να καταρτίσουν ένα νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό την ώρα που βίντεο που δείχνουν παιδιά σε κλουβιά και ηχητικά ντοκουμέντα με άλλα να κλαίνε σπαρακτικά έχουν προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών αλλά και ομάδων, από κληρικούς ως ισχυρές ενώσεις επιχειρηματιών.

Δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη έδειξε ότι λιγότεροι από έναν στους τρεις Αμερικανούς στηρίζουν την πολιτική αυτή. Μόνο το 28% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι σωστή, ενώ το 57% δήλωσε αντίθετο. Το υπόλοιπο 15% δεν είχε άποψη.

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για τον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, αν και το Ρεπουμπλικανικό Kόμμα ελέγχει και τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και η κυβέρνησή του ήταν αυτή που εφαρμόζει την πολιτική της αυστηρής τήρησης της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει να συνδέσει τον τερματισμό των χωρισμών των οικογενειών με την υιοθέτηση μιας ευρύτερης νομοθεσίας για το μεταναστευτικό, στην οποία θα περιλαμβάνεται χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό, γεγονός που έχει ωθήσει τους Δημοκρατικούς να τον κατηγορήσουν ότι χρησιμοποιεί τα παιδιά σαν ομήρους.