Συνελήφθη στη Ρωσία 22χρονος διαχειριστής της φονικής «Μπλε Φάλαινας»

Συνελήφθη στη Ρωσία 22χρονος διαχειριστής της φονικής «Μπλε Φάλαινας»

Ο Νικίτα Νεαρόνοφ κατηγορείται ότι παρέσυρε στο φονικό παιχνίδι τουλάχιστον δέκα εφήβους

Ένας 22χρονος συνελήφθη από τη ρωσική αστυνομία στη Μόσχα ως ένας εκ των διαχειριστών του φονικού διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», ωθώντας ευάλωτους ψυχολογικά εφήβους στην αυτοκτονία, σύμφωνα με δημιοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Σύμφωνα με την ρωσική αστυνομία, ο Νικίτα Νεαρόνοφ χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επικίνδυνος» διαχειριστής του παιχνιδίου, ο οποίος έκανε πλύση εγκεφάλου σε τουλάχιστον δέκα ανήλικες κοπέλες, πριν τις ενθαρρύνει να αυτοκτονήσουν και ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πιστεύει ότι τα θύματά του ήταν «κακοί» και «δεν άξιζαν να ζήσουν». Η ρωσική αστυνομία έχει κατασχέσει τον υπολογιστή του 22χρονου, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές δεν αποκλείεται να είναι ο «εγκέφαλος» της «Μπλε Φάλαινας», κάτι το οποίο ο ίδιος το αρνείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Νικίτα Νεαρόνοφ ερευνάται για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κοριτσιών στη Μόσχα, τα οποία φέρεται να παρέσυρε στα «δίχτυα» της «Μπλε Φάλαινας», ωστόσο εκτιμάται ότι ο 22χρονος είχε παρασύρει μέσω των κοινωνικών δικτύων στο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι τουλάχιστον άλλους 40 εφήβους. Στις δύο από τις δέκα περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται, τα κορίτσια ηλικίας 14 και 17 ετών επέζησαν, ενώ στις υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν τα θύματα του 22χρονου επέζησαν ή αφαίρεσαν τη ζωή τους υπό τις προτροπές του.