Διευθυντής Βρετανικού Μουσείου: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι καλύτερα εδώ

Διευθυντής Βρετανικού Μουσείου: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι καλύτερα εδώ

Το Μουσείο παρέχει ένα «μοναδικό σκηνικό για τα γλυπτά»

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μείνουν στο Βρετανικό Μουσείο και το Λονδίνο και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, Hartwig Fischer.

Ο Fischer, που βρίσκεται επικεφαλής του διάσημου μουσείου εδώ και δυο χρόνια, είπε πως το British Museum παρέχει ένα «μοναδικό σκηνικό για τα γλυπτά» και πως τα «ελγίνεια μάρμαρα» είναι καλύτερα στο Λονδίνο.

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι ένα ζωτικό κομμάτι της παγκόσμιας συλλογής (του μουσείου) που έχει ως στόχο να αφηγηθεί την ιστορία της ανθρωπότητας εδώ και δυο εκατομμύρια χρόνια… Και είναι ελάχιστα μέρη στον κόσμο που μπορούν να το κάνουν αυτό» είπε ο Fischer, σύμφωνα με το BBC και την βρετανική Express.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου έκανε αυτές τις δηλώσεις ως απάντηση στον επικεφαλής των Εργατικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος υποστήριξε την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι είναι καλύτερο κάποια από τα γλυπτά να παραμείνουν εδώ στο Λονδίνο, που αφηγούνται αυτή την παγκόσμια ιστορία, και κάποια να είναι στην Αθήνα για να αφηγούνται την ιστορία της σημασίας της Ελλάδας της κλασικής εποχής» προσθέτει στις δηλώσεις του.