Τα δάκρυα του Ντένις Ρόντμαν για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ

Τα δάκρυα του Ντένις Ρόντμαν για τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι χαζός, προσπαθεί να προστατεύσει τον λαό του, την τιμή του και όλα όσα έχουν να κάνουν με τη χώρα του»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έγραψαν σήμερα ιστορία όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μια σύνοδος κορυφής, χωρίς προηγούμενο μεταξύ εν ενεργεία αμερικανού προέδρου και βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ένας στενός και απρόσμενος φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι και ο εκκεντρικός πρώην αθλητής του ΝΒΑ, Ντένις Ρόντμαν ο οποίος έφτασε και εκείνος στη Σιγκαπούρη από όπου παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και στον Chris Cuomo. Φορώντας μαύρα, μεγάλα γυαλιά ηλίου και ένα κόκκινο καπέλο με τη φράση «να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά» («Make Amerika Great again»), ο 57χρονος δε δίστασε να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του στο «γυαλί».

«Είναι μια σπουδαία μέρα. Είμαι εδώ για να γίνω μάρτυρας. Είμαι τόσο χαρούμενος», είπε και

Ο Ρόντμαν, ο οποίος προηγουμένως καυχήθηκε για το ρόλο του να φέρει μαζί τους δύο ηγέτες, περιέγραψε πως πίστευε πάντα στη βοήθεια της Βόρειας Κορέας. «Από τη στιγμή που εξοικειώθηκα με τη κουλτούρα και τη κατάσταση, αισθάνομαι πλέον σαν να βρίσκομαι σπίτι μου» και συνέχισε «δε το κάνω για τα λεφτά, δε το ξεκίνησα για τα χρήματα. Δεν έχει να κάνει με τον Ντένις Ρόντμαν και το πόσο υπέροχος είναι, που φέρνει δυο χώρες μαζί», τόνισε ο αθλητής το ταξίδι του οποίου στη Σιγκαπούρη χορηγείται από μια εταιρεία. «Νομίζω ότι ο Τραμπ θα καταλάβει ότι ο λαός της Βόρειας Κορέας έχει καρδιά, έχει ψυχή, χάρισμα και αγαπά ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε  περιγράφοντας τον Κιμ ως «καλό φίλο».

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Ρόντμαν έγινε συναισθηματικός και με δάκρυα στα μάτια είπε «όταν γύρισα στην πατρίδα μετά από το ταξίδι μου στη Βόρεια Κορέα το 2014, δέχτηκα τόσες απειλές για τη ζωή μου... Αλλά συνέχιζα με το κεφάλι ψηλά, ήξερα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Ήμουν ο μοναδικός που το πίστευα...».

Περιγράφοντας τη σχέση του με τον Κιμ, δήλωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι  «περισσότερο σαν ένα μεγάλο παιδί» που «του αρέσει να περνάει καλά. Έβγαζε σέλφι και άλλα τέτοια. Αυτός ο τύπος θέλει να γυρίσει τον κόσμο, να πάει στην Αμερική. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι χαζός, προσπαθεί να προστατεύσει τον λαό του, την τιμή του και όλα όσα έχουν να κάνουν με τη χώρα του».