Φυλακή σε μητέρα 5χρονης που έκλεψε σαλάμι και μακαρόνια για το παιδί της

Φυλακή σε μητέρα 5χρονης που έκλεψε σαλάμι και μακαρόνια για το παιδί της

Μια 29χρονη Μαροκινή, άνεργη και χωρίς εισόδημα, καταδικάστηκε από κυπριακό δικαστήριο για την πράξη της

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η υπόθεση μιας 29χρονης αλλοδαπής που διαμένει στο νησί υπό καθεστώς πολιτικού ασύλου, η οποία καταδικάστηκε από Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας σε φυλάκιση, επειδή έκλεψε σαλάμι και μακαρόνια από γειτονικό σπίτι, για να φάει το 5χρονο κοριτσάκι της, όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μαροκινής καταγωγής μητέρα ενός 5χρονου κοριτσιού, η οποία είναι άνεργη και χωρίς οικονομικούς πόρους, διέρρηξε σπίτι και έκλεψε σαλάμι και μακαρόνια. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού κατάγγειλαν την διάρρηξη, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της αλλοδαπής ως ύποπτης και χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε, διέταξε τη διήμερη κράτησή της, ενώ το παιδί πέρασε στα χέρια του Γραφείου Ευημερίας.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, την περασμένη Δευτέρα έγινε διάρρηξη σπιτιού σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και όπως καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη, κλάπηκαν από το ψυγείο μία συσκευασία με σαλάμι αξίας 5 ευρώ, καθώς και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε μακαρόνια φούρνου αξίας 15 ευρώ. Οι υποψίες του ιδιοκτήτη απ’ όπου κλάπηκαν τα τρόφιμα, έπεσαν αμέσως στην 29χρονη Μαροκινή, η οποία διαμένει στην ίδια γειτονιά και αφού εξασφαλίστηκαν και μαρτυρίες συγχωριανών για τις κινήσεις της γυναίκας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή της.

Η ύπαρξη ενός μικρού παιδιού και η έλλειψη πόρων μάλλον δίνουν από μόνα τους την εξήγηση για την ενέργεια της ύποπτης. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η 29χρονη έχει ένα παιδί 5 ετών, βρίσκεται στην Κύπρο υπό το καθεστώς του πολιτικού ασύλου και τους τελευταίους 2 μήνες έπαψαν να της καταβάλλουν το σχετικό επίδομα, επειδή είχε ειδοποιηθεί, ότι θα πρέπει να βρει δουλειά. Αναφέρθηκε επίσης, ότι το παιδί μεταφέρθηκε σε παιδική στέγη.

Ζητώντας την κράτηση της ύποπτης για 2 ημέρες, ο εξεταστής της υπόθεσης είπε, ότι ανάμεσα στις έρευνες που θα γίνουν, περιλαμβάνεται και η αναζήτηση της περιουσίας που κλάπηκε, δηλαδή το σαλάμι και τα μακαρόνια.
Εγκρίνοντας την κράτηση, ο δικαστής διέταξε να μεταφερθεί η ύποπτη έστω για λίγο στην παιδική στέγη για να δει το παιδί της.