Ξεκίνησε μετά από ένα χρόνο η έρευνα για την τραγωδία του Πύργου Γκρένφελ

Ξεκίνησε μετά από ένα χρόνο η έρευνα για την τραγωδία του Πύργου Γκρένφελ

Με καταθέσεις συγγενών των θυμάτων άρχισε η έρευν για τις συνθήκες θανάτου 72 ανθρώπων

Με συγκινητικές αναφορές συγγενών στα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο η δημόσια έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 72 ανθρώπων στον Πύργο του Γκρένφελ πέρσι τον Ιούνιο.

Ο σερ Μάρτιν Μουρ-Μπικ, ο αφυπηρετείσας δικαστής που ηγείται της έρευνας, έχει πει, ότι αυτός ο φόρος τιμής των συγγενών στο χαρακτήρα των θυμάτων και οι αναμνήσεις τους από εκείνους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας. «Θα μας θυμίσουν το θεμελιώδη σκοπό και το λόγο για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αποκαλυφθεί η αλήθεια», είπε κηρύσσοντας την έναρξη της έρευνας.

Οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων γίνονται σε ξενοδοχείο του δήμου του Κένσιγκτον, κοντά στον Πύργο Γκρένφελ. Δεν έχει τεθεί χρονικό όριο στα όσα θα θελήσει να πει ο κάθε συγγενής. Οι μαρτυρίες τους αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Στη συνέχεια η έρευνα θα μεταφερθεί σε αίθουσα των κεντρικών δικαστηρίων και θα αρχίσει να εξετάζει το τι συνέβη τη νύχτα της πυρκαγιάς και την αντίδραση των υπηρεσιών άμεσης δράσης.