Κούγκαρ σκότωσε ποδηλάτη και έσυρε το πτώμα στη φωλιά του

Κούγκαρ σκότωσε ποδηλάτη και έσυρε το πτώμα στη φωλιά του

Το άγριο ζώο επιτέθηκε δυο φορές σε ποδηλάτες σε ορεινή περιοχή της Ουάσινγκτον

Ένα κούγκαρ φαίνεται πως καραδοκούσε δύο ποδηλάτες καθώς έτρεχαν με τα ποδήλατά τους στα βουνά Cascade κατά μήκος ενός μονοπατιού το Σάββατο το πρωί στο North Bend της Ουάσινγκτον. Ξαφνικά, το ζώο τους επιτέθηκε και σκότωσε τον έναν από τους δυο, όπως αργότερα είπε στις αρχές ο επιζών της θανατηφόρου επίθεσης.

Ο τυχερός άντρας δήλωσε ότι αρχικά χτύπησε το άγριο ζώο στο κεφάλι με το ποδήλατό του, όταν αυτό τους επιτέθηκε την πρώτη φορά και το ζώο έτρεξε στο δάσος. Αλλά καθώς προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί το ζώο επέστρεψε και επιτέθηκε στον ποδηλάτη που του είχε αρχικά επιτεθεί. Ο άντρας κατάφερε να ξεφύγει και τότε το θηλαστικό αποφάσισε να κυνηγήσει τον φίλο του ο οποίος προσπαθούσε να διαφύγει όσο πιο γρήγορα μπορούσε χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

 

Το θύμα, 31 ετών, έφερε θανατηφόρα τραύματα σε πρόσωπο, αυχένα και πόδια ενώ ο φίλος του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με δαγκωματιές και γρατσουνιές σε μεγάλο μέρος του σώματός του. Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, όταν αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, είδαν το ζώο να στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα του 31χρονου. «Το κούγκαρ είχε σύρει στη φωλιά του τον άντρα τον οποίο είχε προσπαθήσει να θάψει μέρος του άψυχου σώματος», ανέφερε σχετικά ένστολος. Τελικά, οι αρχές ανέφεραν ότι προχώρησαν σε ευθανασία του ζώου προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.