Κυβέρνηση ή επιστροφή της εντολής στον Πρόεδρο της Ιταλίας την Δευτέρα

Κυβέρνηση ή επιστροφή της εντολής στον Πρόεδρο της Ιταλίας την Δευτέρα

Τελεσίγραφο του επικεφαλής των Πέντε Αστέρων στα μέλη του κινήματός του

Στο πρόγραμμα κυβερνητικής συμφωνίας με την Λέγκα του Βορρά αναφέρθηκε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο προς τα μέλη του κινήματός του που αντιδρούν σε αυτό.

«Αν αποφασίσετε, ότι αυτή η συμφωνία είναι ο σωστός δρόμος, παρά τα όσα λένε οι εφημερίδες εντός και εκτός Ιταλίας, παρά κάποιους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και το σπρεντ, τότε θα την υπογράψω, για να ξεκινήσει η κυβέρνηση της αλλαγής», γράφει ο Ντι Μάιο. Υπενθυμίζει παράλληλα, ότι το κίνημά του και η Λέγκα εργάσθηκαν για πάνω από 70 ημέρες, για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα και ευχαριστεί τα μέλη του κινήματός του για την στήριξη που του έχουν προσφέρει.

«Την Δευτέρα θα φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, διαφορετικά τον λόγο θα έχει και πάλι ο πρόεδρος Ματαρέλα», δήλωσε σχετικά με την συμφωνία με τα Πέντε Αστέρια ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι. Στα κύρια σημεία του, το κυβερνητικό αυτό πρόγραμμα περιέχει την ισχυρότερη στήριξη των ανέργων, την μείωση της φορολογικής πίεσης, πιο αυστηρή αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, την δημιουργία εθνικής τράπεζας επενδύσεων και την μείωση του χρέους με τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και αύξηση των επενδύσεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...